Bestuur

Bestuur

Interview Hayke Jansma (oud leerling)

Vertel in het kort iets over jezelf (Naam, leeftijd, woonachtig, hobby etc.) 

Ik ben Hayke Jansma, 27 jaar en woon al mijn hele leven in De Moer. Samen met mijn vriend, Danny, bouw ik op dit moment een huis om nog vele jaren in De Moer te kunnen blijven wonen. Mijn hobby’s zijn voetbal, een kijkje nemen bij de thuiswedstrijden van Willem II en gezellig een borreltje drinken met mijn vrienden die ik al vanaf de basisschool ken.  

 

Hoe heb je jouw lagere school tijd op OBS de Start ervaren?  

Op mijn tijd op De Start kijk ik met veel plezier terug. Met trots vertel ik aan andere dat ik op een basisschool heb gezeten met (destijds) plusminus 30 leerlingen en dat ik met 6 mensen in groep 8 zat. Mensen reageren altijd verbaasd. Vol enthousiasme leg ik dan uit hoe leuk dat was! We zaten met 4 meiden in de groep, wat niet altijd even goed ging waardoor we bijna elke week wel ruzie hadden. We moesten dan naar het koffiekamertje van de juffrouw om het uit te praten. Daar kregen we dan thee en een koekje en kwamen we na een paar minuten weer als goede vriendinnen het koffiekamertje uit. Op den duur gingen we expres ruzie maken, zodat we het goed moesten maken met thee en koekjes. We zien elkaar nog regelmatig en moeten daar nog steeds om lachen als we daaraan terugdenken.  

Wat is een van je leukste herinneringen aan de schooltijd op OBS de Start? 

Het is eigenlijk te veel om op te noemen. Het leukste vond ik het spelen in de pauze met kinderen uit verschillende groepen. Rond de tafel, knikkeren, voetballen, buskruit en noem het maar opOok elke week met de bus naar de gymzaal in Kaatsheuvel was echt een uitje. Apenkooi en trefbal waren mijn favoriete spellen. En natuurlijke het jaarlijkse uitje naar de Efteling, dit was ook altijd genieten! 

Welke studies heb je gedaan, na OBS de Start? 

Na De Start ben ik naar het Cambreur College gegaan in Dongen. Hier hadden ze een apart gebouw voor de brugklassers, waardoor de stap minder groot zou zijn. Toch was dit al een veel grotere school dan ik gewend was, maar dit heb ik nooit als een probleem ervaren. Hierna ben ik HBO-Rechten gaan studeren en daarna heb ik de masters Rechtsgeleerdheid en Law & Technology behaald aan Tilburg University.  

 

Wat voor baan/functie vervul je op dit moment? 

Na mijn opleiding heb ik ruim een jaar bij de Autoriteit Persoonsgegevens gewerkt in Den Haag. Sinds enkele maanden werk ik als privacy consultant bij Cuccibu in Eindhoven. Als privacy consultant ondersteun en adviseur ik verschillende organisaties bij de implementatie van de wet– en regelgeving omtrent privacy en gegevensbescherming.  

Dit bericht delen op Social Media?

U doet ons er een groot plezier mee en vergroot ons bereik enorm…

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Klik hier onder om één van onze andere publicaties te lezen

WE DID IT!

Wat zijn we trots! OBS de Start in De Moer blijft open! Meerdere nieuwe leerlingen zijn gestart of gaan starten op onze

Verder lezen >>