Bestuur

Bestuur

Interview Wesley Dankers (oud leerling)

MINI INTERVIEW OUD LEERLINGEN OBS DE START

Vertel in het kort iets over jezelf (Naam, leeftijd, woonachtig, hobby etc.)

Mijn naam is Wesley Dankers, 28 jaar oud, woonachtig in Dongen, maar, mede door mijn tijd op OBS de Start, sterk georiënteerd op De Moer. Mijn grootste hobby is lezen, voornamelijk geschiedkundige werken en thrillers. Ook drink ik graag een (speciaal) biertje met familie en vrienden. In de rol van secretaris ben ik actief binnen de commissie die het Moers Pinkster Weekend organiseert. Daarnaast schrijf ik artikelen en recensies voor de site www.TracesOfWar.nl, een Nederlandstalig online naslagwerk over de Tweede Wereldoorlog.

Hoe heb je jouw lagere school tijd op OBS de Start ervaren?

Ik kijk met veel genoegen terug op mijn tijd op De Start. Hier heb ik heel fijne en zorgeloze jaren gehad. Doordat ik blind ben, was het bezoeken van een reguliere basisschool geen uitgemaakte zaak. OBS de Start heeft mij echter de kans geboden. Voor het onderwijzend personeel was het de eerste maal dat zij te maken kregen met een blinde leerling. Deze uitdaging hebben zij echter zonder morren aangepakt, ondanks dat dit van hen een en ander vroeg. Lesmateriaal moest worden aangepast en regelmatig moest er gezocht worden naar een creatieve oplossing. Een aantal van hen heeft zelfs braille geleerd.

Het personeel heeft altijd hun best gedaan om mij zo goed mogelijk te onderwijzen en mij te betrekken bij andere verwante activiteiten en dat is gelukt. Ook van mijn medeleerlingen heb ik altijd veel steun ervaren. Hierdoor heb ik de diverse leerjaren met succes doorlopen en op De Start de basis gelegd voor mijn verdere carrière. Door de kleinschaligheid is er veel persoonlijke aandacht voor iedere leerling en worden deze gestimuleerd het beste uit zichzelf te halen.

Wat is een van je leukste herinneringen aan de schooltijd op OBS de Start?

Dat zijn er veel. Ik vind het daarom lastig om één specifieke gebeurtenis uit te lichten. Ik denk met veel plezier terug aan de schoolreisjes naar de Efteling en de Loonse en Drunense Duinen en andere gezamenlijke activiteiten. De mooiste herinnering die ik koester is het saamhorigheidsgevoel.

Welke studies heb je gedaan, na OBS de Start?

  • Havo, Cambreur-college
  • HBO-Rechten, Juridische Hogeschool Avans-Fontys
  • Master Rechtsgeleerdheid, Tilburg University

Wat voor baan/functie vervul je op dit moment?

Jurist bij de gemeente Dongen en Waalwijk

 

 

 

 

Interview Wesley Dankers

Dit bericht delen op Social Media?

U doet ons er een groot plezier mee en vergroot ons bereik enorm…

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Klik hier onder om één van onze andere publicaties te lezen

WE DID IT!

Wat zijn we trots! OBS de Start in De Moer blijft open! Meerdere nieuwe leerlingen zijn gestart of gaan starten op onze

Verder lezen >>