Bestuur

Bestuur

Interview Rens Dilven (oud leerling)

MINI INTERVIEW OUD LEERLINGEN OBS DE START

Vertel in het kort iets over jezelf (Naam, leeftijd, woonachtig, hobby etc.)

Mijn naam is Rens Dilven ik ben 27 jaar oud en woon in Dongen. Als hobby en sport zit ik vanaf de F-Jeugd bij Blauwwit’81 waar we voornamelijk gericht gericht zijn op voetbal. Sinds kort als hobby begonnen met het brouwen van bier in De Moer. Dit heet dan ook het Moers Genot.

Hoe heb je jouw lagere school tijd op OBS de Start ervaren?

Altijd met veel plezier voor zover dat mogelijk is voor een school richting De Moer gefietst. Vooral het ons kent ons heb ik altijd als prettig ervaren. De meeste jaargenoten boven en onder mijn leeftijd zie ik dan ook nog steeds regelmatig nu inmiddels tientallen jaren later. De Kleinschaligheid heeft hier in mijn ogen juist erg positief in bijgedragen. Het is dan ook leuk om te lezen dan andere dezelfde ervaringen hebben.

Wat is een van je leukste herinneringen aan de schooltijd op OBS de Start?

Het voetballen in de pauzes, de schoolreisjes en het gymen in de werft waren toch wel mijn favoriet. Verder de schoolverlaters dagen waren voor ons moerse kids een echt uitje samen waar we het nog steeds wel eens over hebben op verjaardagen. Omdat we relatief kleine groepen hebben op de start zijn de meeste klasgenoten nog steeds goede vrienden. Herinneringen ophalen blijft dan ook een genot tijdens verjaardagen en feestjes.

 

Welke studies heb je gedaan, na OBS de Start?

Beatrixcollege in de grote stad Tilburg of eigenlijk de Reeshof. Een grote verandering voor dit Moers boertje. Het kleinschalige van De Moer werd vervangen door de grote school. Dit was even wennen maar ik durf toch wel te stellen dat de basis die ik meegekregen heb op De Start zeker bijgedragen heeft bij mijn positieve tijd daar. Hierna ben ik in opnieuwbij een kleine (30 leerlingen per leerjaar) MBO opleiding in Tilburg een 3 jarige MBO opleiding gedaan.

 

Wat voor baan/functie vervul je op dit moment?

Na mijn jaar op de HAS in Den Bosch ben ik gaan werken bij MS Schippers uit Bladel. Voor dit bedrijf ben ik al snel bijna 2.5 jaar verhuisd naar Alberta Canada waar ik de boer op ging om onze hygiëne producten aan de man te brengen. Op dit moment ben ik Sales Manager van Amerika en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ons bedrijf in de internationale veehouderij.

Dit bericht delen op Social Media?

U doet ons er een groot plezier mee en vergroot ons bereik enorm…

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Klik hier onder om één van onze andere publicaties te lezen

WE DID IT!

Wat zijn we trots! OBS de Start in De Moer blijft open! Meerdere nieuwe leerlingen zijn gestart of gaan starten op onze

Verder lezen >>