Bestuur

Bestuur

Interview Karlijn Broeders (Oud Leerling)

Vertel in het kort iets over jezelf.

Ik ben Karlijn Broeders, 27 jaar oud en woon al mijn hele leven in De Moer. Vorig jaar ben ik verhuisd naar de Dorsvlegel waar ik me erg thuis voel tussen alle oud bassischool leerlingen van De Start. Verder voetbal ik vanaf mijn 11de bij Blauw-wit’81 en hou ik wel van een feestje. Zowel het voetbal als het stappen doe ik samen met vriend(in)en die ik op de bassischool heb leren kennen.

Hoe heb je jouw lagere school tijd op OBS de Start ervaren?

De tijd op basisschool De Start heb ik als erg leuk ervaren. Of het nu voetballen in de pauze was met de hele klas, het spelen van water en vuur, het koningkontgat kaartspel onder te tafeltennistafel of het verstopspel buskruit het was altijd leuk en gezellig in de pauzes. Het maakte dan ook niet uit wie er mee deed en in welke groep je zat, als er maar genoeg mensen waren om het spel mee te doen.

Ook kan ik me nog goed herinneren dat tijdens de lessen er altijd één van de drie groepen instructies had. De overige groepen moesten hierdoor zelfstandig werken en konden niet direct hulp vragen aan de juf of meester waardoor je wel 2x na moest denken over sommige vragen en opdrachten. Dit heeft voor mij alleen maar goed uitgepakt als ik hier achteraf op terugkijk.

Tegenwoordig hebben we het nog steeds over de basisschooltijd wat we allemaal met elkaar mee maakte. Een super tijd om herinneringen over op te blijven halen.

Wat is een van je leukste herinneringen aan de schooltijd op OBS de Start?

De jaarlijkse playback show met carnaval was altijd een feestje. Groep 8 mocht deze elk jaar organiseren en de overige leerlingen voerde allemaal een act op. Ook het sinterklaasfeest met de daarbij behorende surprises gemaakt van spaghetti, stroop en zaagsel herinner ik me nog goed.

Welke studies heb je gedaan, na OBS de Start?

Na de basisschool ben ik naar het Beatrixcollege gegaan in Tilburg. Dit was toen de grootste school in Tilburg. Voor iemand die vanaf de kleine basisschool in De Moer kwam zou je denken dat dat erg wennen was, maar ik heb dit nooit zo ervaren. Het was juist leuk om te vertellen over de kleine school en alle aandacht die je daar kreeg. De basisschool heeft zeer zeker een goede basis gelegd voor het zelfstandig werken en het omgaan met iedereen uit de klas.

Na de middelbare school ben ik naar het HBO gegaan en uiteindelijk heb ik mijn master Supply Chain Management gehaald op Tilburg University. Naast ikzelf, waren er nog 2 andere uit onze groep van 6 die afgestudeerd zijn aan de universiteit. De goede basis die we op OBS De Start hebben meegekregen heeft dus onder andere voor dit mooie resultaat gezorgd.

Wat voor baan/functie vervul je op dit moment?

Momenteel werk ik als junior productie manager in Den Bosch bij CWS.

Dit bericht delen op Social Media?

U doet ons er een groot plezier mee en vergroot ons bereik enorm…

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Klik hier onder om één van onze andere publicaties te lezen

WE DID IT!

Wat zijn we trots! OBS de Start in De Moer blijft open! Meerdere nieuwe leerlingen zijn gestart of gaan starten op onze

Verder lezen >>