Bestuur

Bestuur

Interview Inge Broeders (oud leerling)

Vertel in het kort iets over jezelf (Naam, leeftijd, woonachtig, hobby etc.)

Mijn naam is Inge Broeders, ben 29 jaar en woon sinds een aantal jaar samen met mijn vriend Joost en onze hond in Dongen. Ik voetbal al vanaf mijn 5e jaar bij Blauw-Wit ’81 en hoop het daar nog lang vol te houden. Regelmatig kun je me vinden in het bos op de mountainbike. Sinds de lockdown ben ik begonnen met vissen. Tegen de verveling heb ik samen met mijn zus ook een instagramaccount #dierenpraat in het leven geroepen. Ik rijd ook graag mee met de autocross in De Moer, en je kunt me vaak vinden op een feestje. Het feestje van de autocross, Moers PinksterWeekend, zaterdagmiddag met carnaval en schaatsen op het ven in het bos, het hoort zo bij De Moer, hier kom ik dan ook vaak de mensen van ‘vroeger’ tegen, een soort reünie, elke keer weer.  

 

Hoe heb je jouw lagere school tijd op OBS de Start ervaren?

Het was fijn op de Start. Elke dag op de fiets naar school en daarna afspreken met vrienden en vriendinnen. Op de school zelf zaten we met drie groepen in een klas, de normaalste zaak van de wereld voor mij. Achteraf heel handig dat ik toen goed zelfstandig heb leren werken. Ik weet me ook nog te kunnen herinneren dat wanneer je ergens moeite mee had dat er altijd wel een van de juffen of meester voor je klaar stond om het nog een keer extra, apart van de rest, in alle rust, te herhalen. Het was een mooie onbezorgde tijd met veel verschillende mooie herinneringen. 

 

Wat is een van je leukste herinneringen aan de schooltijd op OBS de Start?

Allereerst vond ik de musicial fantastisch, wat een feestje. Het was die dag zo warm dat we het buiten hebben opgevoerd, konden we ook nog wat extra mensen uitnodigen omdat het op het schoolplein beter paste dan binnen. Geweldig dat zulke dingen op een kleine school zomaar konden. Maar ook het jaarlijks terugkerende uitje naar de Efteling. En de schoolverlatersdagen, met ons clubje van 6 kamperen in de tent bij de bossen. Ook de kleine dingen zoals de ‘rages’ op het schoolplein waar dan eigenlijk iedereen aan mee deed; knikkeren, water en vuur, voetballen, tafeltennis. Het allerleukste voor nu vind ik dat we elkaar nog steeds tegen komen zowel bij Blauw-Wit’81 als bij de autocross, Moers PinksterWeekend en carnaval. Hopelijk blijven we dat allemaal nog lang doen. 

Welke studies heb je gedaan, na OBS de Start?

Na de basisschool ben ik vwo gaan doen op het Theresialyceum in Tilburg. Daarna ben ik fysiotherapie gaan studeren op Avans Hogeschool in Breda. 

Wat voor baan/functie vervul je op dit moment?

Op dit moment ben ik fysiotherapeut in Kaatsheuvel. Wanneer cliënten dan vragen waar ik vandaan kom is het antwoord steevast; De Moer. Met daarachter de correctie, ‘ohnee’, dongen woon ik nu maar oorspronkelijk uit De Moer. Veel mensen kennen er mensen of activiteiten en dan kletsen we al snel een eind weg over alles wat zich af speelt in de De Moer. Ik ben trots op waar ik vandaan kom en  OBS de Start staat daarvan aan de basis!

Dit bericht delen op Social Media?

U doet ons er een groot plezier mee en vergroot ons bereik enorm…

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Klik hier onder om één van onze andere publicaties te lezen

WE DID IT!

Wat zijn we trots! OBS de Start in De Moer blijft open! Meerdere nieuwe leerlingen zijn gestart of gaan starten op onze

Verder lezen >>